DIPLOMA IN

CULINARY ARTS

Melahirkan graduan berkualiti, berilmu, bersahsia dan kompeten dalam bidang seni kulinari.
PENERANGAN PROGRAM
Melahirkan graduan berkualiti, berilmu, bersahsia dan kompeten dalam bidang seni kulinari. Program ini merupakan platform terbaik kepada pelajar dari segi kemahiran asas dalam seni kulinari, berpengetahuan berkaitan sistem operasi, kos, penyediaan menu, kebersihan dan keselamatan dalam operasi dapur komersial serta keupayaan untuk melaksanakan dan mengatur pengeluaran makanan.

SYARAT KEMASUKAN PROGRAM

1. Lulus SIJIL PELAJARAN MALAYSIA (SPM) / SIJIL PELAJARAN MALAYSIA VOKASIONAL (SPMV).

2. Mendapat Sekurang-Kurangnya KEPUJIAN dalam apa-apa TIGA (3) Matapelajaran ATAU

3. Lulus Kelayakan-kelayakan lain yang diiktiraf SETARA.

SUBJEK PENGAJIAN

  • Food Studies
  • Food Safety and Hygiene
  • Basic Food Lookery
  • Basic Pastry
  • Malaysian Cuisine
  • Advance Culinary Skill
  • Menu Development
  • Professional Pastry Skill
  • International Cuisine
  • Art of Garde Manger

PELUANG KERJAYA

  • Executive Chef
  • Sous Chef
  • Pastry Chef
  • Kitchen Executive
  • Kitchen Consultant
  • Food Stylist
  • Restaurant Owner
  • Food & Beverage Manager
  • Food Production Manager
  • Food Service Manager
  • Banquet Manager
  • In-Flight Food Manager
  • Catering
  • **Peluang untuk bekerja dalam pelbagai industri

Daftar Sekarang!